Wednesday , September 27 2023

Ortodontie Brasov

Ortodontie Brasov

In cazul in care prezentati anumite anomalii dentomaxilare este bine sa va informati despre efectele pe care le poate avea asupra danturii dvs. un tratament de ortodontie.

Ortodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa de imbunatairea si corectarea anumitor anomalii dentomaxilare ce pot aparea din diverse motive.
Puteti afla cu certitudine daca aveti nevoie sau nu de un tratament de ortodontie doar consultand medicul ortodont. Exista anomalii care nu necesita astfel de interventii. Vi se vor face o serie de proceduri precum un examen clinic, un mulaj al danturii sau o radiografie care sa stabileasca daca este necesar sau nu un tratament de ortodontie Brasov.

Ce vizeaza ortodontia?

Un astfel de tratament va poate oferi o sanatate a cavitatii bucale mai buna, veti beneficia de un aspect mai placut iar dintii dvs. vor fi mai sanatosi o perioada indelungata de timp. Aspectul mai placut este redat de faptul ca un astfel de tratament contribuie la realinierea dintilor. Reantreneaza muschii si influenteaza cresterea maxilarelor. Tratamentul se realizeaza prin montarea unui aparat dentar. Acesta actioneaza punand presiune asupra dintilor si maxilarului, fortandu-i sa se alinieze.

Tipuri de aparat dentar

ortodontie BrasovExista mai multe tipuri de aparat dentar in functie de cat de severa este problema dvs. Aparatele dentare pot fi fixe sau mobile. Cele fixe clasice sunt si cele mai intalnite. Sunt formate din inele care se ataseaza in jurul dintilor si care au rol de ancora pentru dispozitiv. Bracketurile se pun pe suprafata frontala a dintilor. Aparatele dentare mobile au avantajul de a nu fi necesara purtarea lor permanenta. In general se recomanda purtarea lor minim 20 de ore pe zi. Majoritatea opteaza sa le poarte noaptea.

De asemenea, este recomandata indepartarea lor in timpul mesei. Dupa masa va avea loc periajul dentar si abia ulterior se poate pune din nou aparatul. Este necesara insa purtarea sa zilnica, chiar daca este mobil. In caz contrar, efectele nu vor fi sesizabile, dintii pot reveni cu usurinta la pozitiile initiale.

Un tratament de ortodontie Brasov este recomandat atat copiilor cat si adultilor daca este cazul. Va recomandam insa o ingrijire orala corecta care sa preintampine necesitatea unor astfel de tratamente dentare.

Citeste si...

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov Multe persoane aleg un Stomatolog Bun Brasov. Un astfel de stomatolog va …

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov. Aceasta clinica va va oferi un serviciu …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Alege Solutia Ideala Pentru Zambetul Tau! Este o idee foarte buna …

Leave a Reply