Friday , June 21 2024

Tratament paradontoza Brasov

Tratament paradontoza Brasov

Tratament paradontoza Brasov este un serviciu pe care cabinetul stomatologic Albdent vi-l pune la dispozitie cu scopul de a va oferi o mai buna ingrijire a cavitatii bucale. Parodontologia este specialitatea medicinei care include atat profilaxia cat si diagnosticul si tratamentul destinat paradontozei.

Cauzele aparitiei paradontozei

Aceasta afecteaza tesuturile ce au rolul de a mentine dintele in cavitatea bucala. Este cauzata in mod special de bacteriile care isi gasesc locul in cavitatea bucala, dar mai ales in zona gingiilor. Are un caracter progresiv ce poate fi insa preintampinat prin depistarea la timp si urmarea unui tratament corespunzator. O igiena orala corecta este foarte importanta pentru a preveni paradontoza sa evolueze spre forme grave. Se poate ajunge din aceasta cauza la pierderea dintilor. Un control regulat alaturi de profilaxie contribuie major pentru a impiedica acest lucru sa se intample.

Etapele unui tratament paradontoza Brasov

tratament paradontoza BrasovTratament paradontoza este format din mai multe stadii in functie de severitatea problemei. Daca este depistata la timp se poate incepe doar cu o faza incipienta. In acest caz, tratamentul nu implica interventie chirurgicala. Este un tratament complex insa pentru inceput consta intr-o prima faza de detartraj. Prin detartraj se indeparteaza tartrul care este unul din factori ce pot favoriza aparitia paradontozei. Are loc indepartarea placii bacteriene, asigurandu-ne de eliminarea toxinelor existente la nivelul gingiilor. Pacientul se va ingriji ulterior de o curatare eficienta a cavitatii bucale. In functie de stadiul in care se afla aceste metode ar putea sa nu fie suficiente. In acest caz se va recurge la tehnici chirurgicale regenerative care incearca repararea distrugerilor pe cat posibil.

Un tratament paradontoza Brasov poate dura cateva luni de zile, din nou, in functie de stadiul in care se afla. Nu vor avea insa rezultate daca pacientii nu se vor preocupa de igiena orala.
Exista o alternativa a tratamentului chirurgical mai putin dureroasa si anume, cea cu laser. Are avantajul de a elimina doar bacteriile si tesuturile afectate. Orice alt tesut sanatos ramanand neafectat.

Va recomandam sa consultati medicul stomatolog periodic pentru a sti cu siguranta date despre santatatea dvs. orala.

Citeste si...

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov Multe persoane aleg un Stomatolog Bun Brasov. Un astfel de stomatolog va …

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov. Aceasta clinica va va oferi un serviciu …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Alege Solutia Ideala Pentru Zambetul Tau! Este o idee foarte buna …

Leave a Reply