Sunday , May 19 2024

Parodontologie Brasov

Cum este diagnosticata parodontita de specialistii in parodontologie Brasov?

Specialistii in parodontologie Brasov trateaza parodontita, care este o boala a gingiilor. Aceasta este o boala boala inflamatorie cronica, si este declansata de catre microorganismele bacteriene.

Este o boala care implica o inflamatie cronica severa care are ca rezultat distrugerea aparatului de sustinere a dintilor. Parodontita este o boala care poate duce pana la pierderea dintilor, dar poate provoca si aparitia unor alte probleme de sanatate.

Aceasta boala a gingiilor debuteaza cu inflamarea gingiilor (gingivita), care consta in inrosrea gingiilor, umflarea si sangerarea acestora in timpul periajului dintilor.

Umflarea si sangerarea gingiilor poate aparea si in momentul muscarii alimentelor. Acesta este practic organismului la bacteriile care au fost lasate sa se acumuleze pe dinti.

Ulterior, gingivita se extinde sub dinti si de-a lungul radacinii dintilor, iar astfel apar leziunile permanente ale tesuturilor din jurul dintilor, si ale osului de sustinere. In acel moment, deja dintii devin slabiti si pot sa cada ulterior.

Cum depisteaza parodontita expertii in parodontologie Brasov?

Exista mai multe etape implicate in diagnosticarea parodontitei, iar acestea sunt efectuate de catre personalul specializat in parodontologie Brasov. Sunt prezentate in continuare aceste etape.

1. Examen clinic

Un examen clinic in practica stomatologica reprezinta unica modalitate pentru evaluarea corecta a starii gingiilor si a structurilor de sustinere a dintilor.

La un control initial, medicul dentist sau igienistul va efectua un examen parodontal de baza care dureaza doar cateva minute. Acest examen determina rapid daca este prezenta gingivita sau parodontita.

Medicul stomatolog sau igienistul dentar va folosi o sonda speciala (numita sonda parodontala) iar adancimea de penetrare la linia gingiei este masurata cu blandete si precizie in diferite locuri din gura. Sonda masoara distanta dintre linia gingiei si fundul „buzunarului”.

Parodontologie BrasovIn locurile sanatoase, adancimea de sondare este de 3 mm sau poate fi si mai mica, dar acolo unde este prezenta parodontoza, adancimea este de 4 mm sau mai mult.

Dupa aceasta scurta examinare, testele suplimentare sunt efectuate numai daca exista dovezi de parodontita – adica deteriorarea structurilor de sustinere a dintilor.

In plus, in ceea ce se numeste diagrama parodontala, inaltimea osului maxilar (nivelul de atasare) este inregistrata cu precizie. O fisa parodontala este indispensabila pentru diagnosticarea corecta a parodontitei si pentru planificarea tratamentului ulterioar.

2. Raze X

Diagnosticul de parodontita poate fi confirmat numai prin efectuarea de raze X. Selectarea radiografiilor necesare pentru a diagnostica parodontita se face dupa examenul clinic.

In cele mai simple cazuri, sunt necesare doar doua imagini (asa-numitele imagini „bite-wing”), dar cazurile mai extinse pot necesita pana la 14 radiografii suplimentare si/sau o radiografie panoramica a intregii guri.

Aceste imagini cu raze X arata osul maxilar din jurul dintelui si fac posibila estimarea severitatii pierderii osoase.

La fiecare radiografie efectuata la cabinetul stomatologic, dintii trebuie verificati pentru carii, precum si pentru parodontita.

3. Teste microbiologice

Testele microbiologice sunt efectuate cu scopul de a examina compozitia placii dentare pentru anumite bacterii daunatoare:

  • Prevotella intermedia.
  • Porphyromonas gingivalis.
  • Agregatibacter actinomicetemcomitans.
  • Treponema denticola.

Rezultatele acestor teste pot oferi informatii care vor permite stomatologului sau specialistului in parodontologie Brasov, ca sa ofere ingrijirea adecvata si sa evite tratamentul inutil.

4. Clasificarea bolii

Exista un sistem recunoscut la nivel international de clasificare a cazurilor de gingivita si parodontita. Cazurile de parodontita sunt clasificate in patru etape si trei grade. Etapele descriu severitatea si amploarea bolii, in timp ce notele descriu rata probabila de progresie.

Prin clasificarea cazurilor de parodontita in acest fel, stomatologii si specialistii in parodontologie Brasov, pot oferi forma adecvata de tratament pentru fiecare pacient in parte.

Citeste si...

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov. Aceasta clinica va va oferi un serviciu …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Alege Solutia Ideala Pentru Zambetul Tau! Este o idee foarte buna …

Dentist Brasov

Dentist Brasov

Tu cum alegi un Dentist Brasov? Sfaturi utile de avut in vedere! Alegeti un Dentist …