Friday , June 21 2024

Biserica Prejmer

Unde se afla biserica Prejmer?

Cu siguranta ati auzit si dvs. sau ati citit despre biserica Prejmer sau mai bine spus biserica fortificata Prejmer. Este una dintre cele mai cunoscute biserici evanghelice fortificate din zona de est a Europei, si cea mai cunoscuta din tara.

Despre aceasta biserica vom discuta in randurile care urmeaza. Ramaneti alaturi de noi si descoperiti informatii foarte interesante referitor la acest subiect.

Asadar, unde se afla biserica Prejmer?

Biserica Prejmer se afla in localitatea cu acelasi nume, si este localizata in judetul Brasov. Mai exact, distanta dintre Prejmer si Brasov este de doar 15 kilometri. Practic se poate ajunge in doar 15 minute din Brasov la aceasta biserica.

Bijuteria Transilvaniei asa cum mai este cunoscuta aceasta biserica, este considerata monument istoric. A fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1999, si este singurul loc notat cu trei stele in renumitul Ghid turistic Michelin.

Biserica PrejmerIn anul 1218, Ordinul Cavalerilor Teutoni a pus bazele construirii acestei biserici. Dupa alungarea Ordinului insa de catre regele ungar Andrei al II-lea, calugarii cistercieni au ridicat biserica. Acestia au adoptat stilul gotic timpuriu burgund. Incepand cu anul 1240, comunitatea din Prejmer a fost sub dominatia abatiei cisterciene din Cata.

Planul in forma de cruce greaca a fost modificat in perioada 1512-1515 prin anexarea a doua nave laterale inegale si prin extinderea navei centrale. Deasupra careului este ridicat in 1461 un turn clopotnit.

Cand poate fi vizitata biserica?

Dat fiind faptul ca este considerata un monument istoric, biserica Prejmer este foarte des vizitata de turisti. Insa trebuie mentionat faptul ca exista un program de vizite care trebuie respectat.

Asadar, programul de vizitarea a bisericii fortificate Prejmer este urmatorul:

Marti–Sambata 9:00-18:00.

Duminica de la ora 10:30.

Luni inchis.

Trebuie facuta precizarea ca persoanele care ajung la biserica Prejmer mai tarziu, nu mai pot vizita biserica. Este un lucru extrem de important de cunoscut, mai ales de catre cei care sosesc aici de la o distanta considerabila.

Ce alte optiuni mai exista?

Pentru cei care doresc sa viziteze biserica Prejmer, avem vesti grozave. Exista in judetul Brasov si alte optiuni. De exemplu, se poate vizita si biserica fortificata de la Viscri. Aceasta este de asemenea considerata monument istoric si a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO, precum biserica fortificata Prejmer.

In afara faptului ca atat biserica de la Prejmer cat si cea de la Viscri au fost incluse in Patrimoniul UNESCO, exista si alte asemanari. Anul in care ambele biserici au fost incluse in acest patrimoniu este acelasi, 1999.

Apoi, ambele biserici fortificate sunt localizate in judetul Brasov. Ambele biserici fortificate sunt foarte des vizitate de catre turistii din Romania si nu numai.

Cu toate acestea, biserica Prejmer este mult mai cunoscuta atat in Romania cat si in strainatate. Ba chiar mai mult, in zona de est a continentului este printre cele mai cunoscute asemenea biserici.

Exista si o a treia optiune, biserica fortificata de la Harman. Aceasta este de asemenea vizitata de catre turisti foarte des. Constructia acestei biserici este de asemenea legata de Ordinul Cavalerilor Teutoni, precum in cazul bisericii Prejmer.

Asadar, acestea sunt cele trei biserici fortificate din judetul Brasov. Dintre toate acestea insa, biserica Prejmer este cea mai cunoscuta. Cu toate acestea insa, nici celelalte doua biserici fortificate nu duc lipsa de turisti. Acestia sunt atat romani cat si straini.

Citeste si...

Hotel Rasnov

Hotel Rasnov

Hotel Rasnov renumit Un Hotel Rasnov ofera servicii de cazare pentru perioade scurte de timp. …

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti Este o idee excelenta sa tineti cont de un Penthouse Bucuresti. Veti constata …

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti Alegeti de fiecare data o Cazare Bucuresti ideala. Un astfel de loc de …