Tuesday , September 26 2023

Operatie Strabism

Cand este necesarea o operatie strabism?

Exista persoane care din pacate au nevoie de o operatie strabism ca urmare a faptului ca se confrunta cu o astfel de problema. Strabismul (ochi incrucisati) este atunci cand ochii nu sunt aliniati corespunzator si se indreapta in directii diferite.

Un ochi poate privi drept inainte, in timp ce celalalt ochi se poate uita in sus sau in jos. Nealinierea se poate schimba de la un ochi la altul.

Strabismul afecteaza vederea, deoarece ambii ochi trebuie sa vizeze impreuna acelasi loc pentru a vedea corect. Despre acest defect al vederii vom discuta in continuarea articolului.

Cand este cazul sa discutam despre o operatie strabism?

Cu siguranta, persoanele care au un astfel de defect al vederii se gandesc deja la o posibila operatie. Vom discuta si despre acest subiect mai tarziu in articol. Pana atunci va aducem mai multe informatii la cunostinta despre strabism.

Operatie StrabismIn primul rand mentionam faptul ca exista sase muschi ai ochilor care controleaza miscarea ochilor. Un muschi muta ochiul spre dreapta, iar un muschi muta ochiul spre stanga.

Ceilalti patru muschi misca ochiul in sus, in jos si intr-un unghi. Pentru a se concentra pe o singura imagine, toti cei sase muschi ai ochilor trebuie sa lucreze impreuna.

Creierul controleaza acesti muschi. Persoanele care au strabism au de obicei o problema care poate afecta muschii ochilor. Unele dintre aceste probleme pot include:

  • Probleme de sanatate cum ar fi diabetul, boala tiroidiana (boala Graves), miastenia gravis, tumorile cerebrale sau un accident vascular cerebral.
  • Accidente sau rani la cap.
  • Leziuni ale muschilor ochilor in timpul unui fel de interventie chirurgicala la ochi.

Majoritatea adultilor cu strabism au avut aceasta problema a ochilor inca de cand erau copii. Dar uneori strabismul poate incepe mai tarziu in viata.

Tratament pentru strabism pentru adulti (ochi incrucisati)

In mod evident, persoanele diagnosticate cu aceasta problema de vedere isi doresc sa cunoasca toate optiunile de tratament. Aici facem precizarea ca exista mai multe moduri de a trata strabismul la adulti.

De exemplu putem discuta despre o operatie strabism. Acesta este cel mai frecvent tratament pentru strabism. Chirurgia poate imbunatati alinierea ochilor si poate ajuta la restabilirea vederii corespunzatoare.

De obicei, strabismul apare atunci cand muschii din jurul ochilor sunt fie prea rigidi, fie prea slabi. Un oftalmolog poate slabi, strange sau misca anumiti muschi ai ochilor, astfel incat ochii sa se alinieze corespunzator pentru a lucra impreuna. Poate fi necesara mai mult de o interventie chirurgicala pentru a trata strabismul.

O operatie strabism se face de obicei ca o interventie chirurgicala ambulatorie intr-un spital sau centru de chirurgie, folosind fie anestezie generala, fie locala. Oftalmologul dumneavoastra face o mica taietura in tesutul care acopera ochiul pentru a ajunge la muschii oculari.

Muschii sunt apoi repozitionati pentru a ajuta ochii sa indrepte in aceeasi directie. Acest lucru poate fi necesar fie pentru unul, fie pentru ambii ochi. Dupa operatia de strabism, puteti reveni la rutina zilnica in cateva zile.

Operatie Strabism

Exista si alte solutii pentru a trata aceasta problema, cum ar fi anumite exercitii pentru ochi. Un oftalmolog va poate invata exercitii care sa va ajute sa va concentrati ambii ochi spre interior. Aceste exercitii va pot ajuta daca aveti „insuficienta de convergenta”. Atunci ochii nu se aliniaza corespunzator pentru sarcini apropiate, cum ar fi cititul sau munca la calculator.

Alte solutii ar putea fi purtarea ochelarilor de vedere cu prisma (prisma este o lentila clara in forma de pana). Aceasta indoaie (refracta) razele de lumina. O prisma poate fi atasata la ochelari sau facuta ca parte a lentilei . Prismele pot ajuta unele persoane cu vedere dubla usoara sa vada o singura imagine, nu doua.

ToxToxina botulinica (Botox®) poate fi de asemenea o solutie eficienta. In unele cazuri, o injectie a acestui medicament in ochi poate ajuta la tratarea strabismului. Paralizeaza muschii care impiedica alinierea corecta a ochilor. Efectul poate dura doar cateva luni sau ar putea imbunatati permanent alinierea ochilor.

Citeste si...

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov. Aceasta clinica va va oferi un serviciu …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Alege Solutia Ideala Pentru Zambetul Tau! Este o idee foarte buna …

Dentist Brasov

Dentist Brasov

Tu cum alegi un Dentist Brasov? Sfaturi utile de avut in vedere! Alegeti un Dentist …