Friday , June 21 2024

Nasterea in apa

Nasterea in apa

Nasterea in apa incepe treptat sa devina o optiune tot mai acceptata de viitoarele mamici. Este considerata ca fiind o optiune mai putin dureroasa spre deosebire de metoda clasica si traditionala de nastere.
Sentimentul de relaxare este redat de apa care este un mediu in care corpul oricum se simte mai usor, mai destins. Nasterea in apa aduce o serie de beneficii pe care orice viitoare mamica ar trebui sa le ia in considerare. Cunoscandu-le se poate decide daca o astfel de metoda poate fi mai potrivita atat pentru ea cat si pentru bebelus.

Avantajele nasterii in apa

nasterea in apaTimpul de aducere a copilul pe lume este redus, mama nu intampina aceleasi dificultati ca in cazul unei nasteri normale. Fiind in apa, intr-un bazin, i se ofera mai multa libertate de miscare. Poate facilita in acest mod venirea pe lume a celui mic. Muschii se relaxeaza, contractile nu mai sunt atat de puternice iar colului uterin i se permite o mai buna dilatare. Cel mai mare avantaj il consituie faptul ca mama se poate misca. I se ofera astfel posibilitatea de a-si alege pozitia in care se simte cel mai confortabil.

Nasterea in apa nu este un avantaj doar pentru mame ci si pentru bebelusi. Specialistii afirma ca apa este un mediu asemanator cu cel din uter si ca din aceasta cauza bebelusii sunt mai linistiti si nu plang atat de mult atunci cand se nasc. Cordonul ombilical poate fi desfasurat mai usor, apa nelasand gravitatia sa actioneze in acelasi fel.

Exista posibilitatea aparitie de complicatii?

Exista desigur si opinii contrare referitoare la nasterea in apa dar acestea pot fi confirmate doar in cazul in care apar complicatii. Este vorba despre posibilitatea aparitiei unor complicatii, caz in care nasterea se va continua in afara apei. Evident ca atunci, durerile se vor simti mai intens.
Nasterea in apa are sanse sa devina din ce in ce mai practicata. Se poate sesiza o diferenta si din punct de vedere fizic dar si psiho-emotional. Mamele sunt mai calme si mai relaxate alegand aceasta metoda.

Citeste si...

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov Multe persoane aleg un Stomatolog Bun Brasov. Un astfel de stomatolog va …

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov. Aceasta clinica va va oferi un serviciu …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Alege Solutia Ideala Pentru Zambetul Tau! Este o idee foarte buna …

Leave a Reply