Tuesday , September 26 2023

Amenajamente silvice – avantaje

Amenajamente silvice

Amenajarea padurilor este o lucrare obligatorie prin lege. Acest tip de lucrari este necesar pentru toti proprietarii de paduri. Acestia trebuie sa stie cantitatea de masa lemnoasa pe care o au in proprietate, precum si amplasarea si valoarea ei. De asemenea ei au nevoie si sa obtina autorizatiile necesare pentru valorificarea padurii pe care o detin. Prin executarea acestui tip de amenajamente silvice, proprietarii de paduri au un numar de avantaje.

In cele ce urmeaza vom enumera cateva dintre beneficiile de care dispuneti de pe urma unui astfel de amenajament.

Amenajamente silvice – avantaje

In primul rand, puteti afla cantitatea, calitatea si accesibilitatea exacta a masei lemnoase pe care o aveti in proprietate. Veti putea afla o estimare corecta a valorii masei lemnoase dar si cum puteti sa o valorificati. Pe langa acest lucru, veti obtine drepturi legale de a valorifica resursele padurii pe care o detineti. Aveti posibilitatea de a beneficia si de drepturi banesti. Acestea se pot obtine din efectul protector pe care padurea il exercita asupra mediului inconjurator.

Conditii de amenajare

Toate lucrarile sunt executate de unitati atestate doar de catre Ministerul Mediului si Padurilor conform Metodologiei de atestare. Toate amenajamentele silvice se intocmesc conform prevederilor inscrise in „Normele tehnice pentru amenajarea padurilor”. amenajamente silviceAcestea au o valabilitate de 10 ani, exceptie facand padurile de plop, salcie sau alte specii repede crescatoare. In cazul acestora, valabilitatea poate si de 5 ani.

Suprafata minima necesara pentru a amenaja un teren din fondul forestier este de 100 ha. In vederea acestui scop este nevoie si de un anumit numar de acte. Toate lucrarile de amenajamente silvice de la Tehnosilv sunt realizate la un standard calitativ ridicat.

Echipa noastra are o dragoste mare pentru natura si mediul inconjurator, fiecare lucrare fiind importanta pentru noi. In urma studiilor nostre, padurea va fi exploatata intr-un mod responsabil. Atat vegetatia si fauna cat si proprietarul padurii vor avea de castigat in urma acestui tip de proiect. Nu uitati: padurea este un dar de care trebuie sa ne bucuram si pe care trebuie sa il pretuim!

 

 

Citeste si...

servicii transport marfa Brasov

Servicii transport marfa Brasov de calitate

Servicii transport marfa Brasov de calitate Cum reusiti sa va mutati bunurile personale? Apeland la …

redesign site

Redesign site

Redesign site Daca website-ul nu te mai satisface si ai impresia ca din ce in …

site de prezentare Brasov

Realizare site de prezentare Brasov

Realizare site de prezentare Brasov Cartea de vizita din mediul offline trebuie sa aiba un corespondent …

Leave a Reply