Wednesday , September 27 2023

Uleiuri auto

Uleiurile auto pot fi de mai multe tipuri si pot indeplini mai multe scopuri. Dintre uleiuri auto cel mai utilizat si care are o importanta majora este uleiul de motor. Automobilele au motoare termice cu sistem de ungere cu ulei. Un astfel de sistem indeplineste mai multe functii care sunt sustinute de utilizarea uleiului de motor. Are rolul de a reduce frecarea dintre piesele care se afla in miscare prin ungerea si lubrifierea acestora. In acelasi timp raceste piesele cu care motorul intra in contact, cum ar fi pistonul. Curata murdaria care se depune pe piese prin procesul de ardere. De asemenea, protejeaza piesele de coroziunea chimica. Uleiul de motor este si un agent de forta, in ceea ce priveste actionarile hidraulice.

Rolul uleiurilor auto

uleiuri autoUleiurile auto joaca un rol foarte important in buna functionare a autoturismului dvs. O trasatura importanta pe care un ulei pentru motor trebuie sa o indeplineasca este vascozitatea. Trebuie sa isi pastreze o vascozitate adecvata. Este nevoie ca acesta sa circule prin motor, ceea ce inseamna ca trebuie sa aiba o vascozitate mai scazuta dar in acelasi timp si destul de ridicata ca sa poata ramane peste piesele metalice. In functie de temperatura, aceasta caracteristica poate oscila.

Scchimbarea uleiului se face in functie de masina, de tipul de ulei si de experienta pe care ati mai avut-o. Cu toate acestea, in medie, schimburi regulate se fac la fiecare 10.000 sau 15.000 km pe care masina i-a parcurs. Alegerea unui ulei mai scump nu va fereste insa de incidente daca nu respectati termenul optim de schimbare al acestuia.
Exista de asemenea, uleiuri destinate transmisiei sau servodirectiei.

Alegeti uleiuri auto de calitate in asa fel incat sa fiti siguri ca indeplineste caracteristicile necesare care sa favorizeze buna functionare a masinii dvs.
Autosmart Brasov, lider de piata in distributia de uleiuri industrial va ofera uleiuri auto de calitate inalta. Oferta noastra include pe langa uleiurile auto si piese auto, unsori, vopsele, accesorii auto, baterii.

Citeste si...

Reconditionare Janta Aliaj Brasov

Reconditionare Janta Aliaj Focsani

Reconditionare Janta Aliaj Focsani Un serviciu de Reconditionare Janta Aliaj Focsani este indicat. Un astfel …

Reparatii Sistem Suspensii Brasov

Reparatii Sistem Suspensii Brasov

Reparatii Sistem Suspensii Brasov – Service Auto Modern Alegeti un serviciu bun de Reparatii Sistem …

Tractari Auto Brasov

Tractari Auto Brasov

Ai ramas in pana? Alege o firma de Tractari Auto Brasov de incredere! Alegeti un …

Leave a Reply