Insamantare gazon Brasov
Pentru realizarea de insamantare gazon Brasov, este necesara o cantitate de 20-30 de grame de seminte pe metru patrat. Totusi, se recomanda respectarea instructiunilor de pe pachetul de seminte pe care il achizitionati. Daca se utilizeaza o semanatoare, atunci semintele vor fi impartite in doua, iar terenul se parcurge de doua ori. Prima data se va semana pe orizontala, iar apoi pe verticala. Cele doua fasii trebuie sa se suprapuna pe circa 10 cm de teren. In cazul semanarii manuale, semintele se impart in 4 si se imprastie de la stanga la dreapta si de sus in jos. In acest ultim caz, dupa semanare, semintele trebuie ingropate cu ajutorul unei greble.
Insamantare gazon
In general, gazonul reprezinta un amestec de ierburi perene, fiecare cu propria sa perioada de germinatie. Acest lucru inseamna ca vor dupa intre 30-35 de zile pana vor rasari toate plantele din gazon.
Maturitatea si densitatea optima a gazonului se obtine in aproximativ 3 luni de intretinere atenta. Aici se includ udarea zilnica, tunsul saptamanal, fertilizarea, extragerea de buruieni, etc.
Firma Amenajari Gradini este specializata in servicii de insamantare gazon Brasov si montare rulouri gazon. Puteti apela cu incredere la serviciile acestora si veti beneficia de cele mai bune rezultate. Specialistii lor va stau mereu la dispozitie cu sfaturi de intretinere a gazonului. Daca apelati la serviciile lor, acestia vor realiza toate operatiunile de insamantare si pregatire a solului necesare.
Intretinerea gazonului
Nu va ingrijorati daca firele de iarba nu au aceeasi densitate peste tot. Acesta nu reprezinta un motiv de ingrjiorare. Atunci cand radacinile si lujerii vor creste, se va forma un adevarat covor de iarba. Semintele comercializate sunt de o calitate superioara, apartinand firmei olandeze Barenbrug.
Prima tundere trebuie sa se realizeze atunci cand iarba atinge 10 cm. Se vor tunde 2-3 cm, incurajandu-se astfel dezvoltarea radacinilor. Aerarea gazonului se va face in urmatorul an dupa plantare, in special daca zona este des circulata. In astfel de zone, pamantul este evident compactat, fiind necesara aerarea lui. Astfel, apa va patrunde mai bine la radacinile plantelor, contribuind la dezvoltarea armonioasa a gazonului.