Ingrasamant pentru gazon
Odata cu venirea anotimpului secetos, este important sa va ocupati de ingrijirea gazonului dumneavoastra. Pentru ca acesta sa poata rezista temperaturilor ridicate si secetei, are nevoie de o atentie deosebita. Prin aplicarea unui ingrasamant pentru gazon, veti reusit sa fortificati radacinile plantelor. Acestea vor avea o baza mai solida care le va ajuta sa reziste la temperaturi ridicate.
Imbunatatirea gazonului sau ale plantelor din gradina (folir, fructe, legume) este extrem de usaora daca folosit dolomita naturala sau zeolit natural.
Categorii de fertilizatori
In geneneral, exista 4 categorii de fertilizanti oferite si utilizate de o Firma Amenajari Gradini: organici, sintetici, solubili in apa si granulati. Acest ultim tip de ingrsamant granulat este disponibil sub mai multe variante. Fiecare are un timp diferit de eliberare, care ofera gazonului mai mult timp de hranire. Ingrasamantul cu eliberare rapida este pe baza de amoniu si contine mai mult azot. Fertilizantii cu eliberare treptata au la baza uree si sunt tratate cu sulf. Aceste granule se descompun mai incet de catre sol, asigurand acestuia o rezerva constanta de hrana pentru o perioada mai larga.
Ingrasamant pentru gazon
Cea mai buna alegere este ingrasamantul organic. Acesta poate fi atat cumparat cat si produs in propria casa, din ingrediente naturale. Puteti folosi mulci, balegar sau chiar compost.
Odata cu descompunerea acestor componente, nutrientii vor fi eliberati in sol. Desigur, puteti opta si pentru ingrasamant organic granulat din comert. Acesta este compus din cereale si alte tipuri de materii macinate.
Inainte de a achizitiona un ingrasamant pentru gazon, trebuie sa stabiliti care dintre aceste tipuri se potriveste nevoilor dumneavoastra. Daca, de exemplu, aveti zone umbrite, ele nu vor necesita un ingrasamant foarte puternic. De asemenea, daca folositi ingrasaminte sintetice, verificati intotdeauna eticheta pentru a vedea specificatiile. Conform Ph-ului solului, trebuie sa aveti grija la elemente aditionale din compozitia fertilizatorului.
In cele din urma, nu uitati sa luati in calcul si nevoile ierbii, precum si conditiile meteo existente. Acestia sunt factori importanti ce vor contribui la sanatatea gazonului dumneavoastra.