Friday , June 21 2024

Beneficii aduse de utilizarea de dolomita naturala

Beneficii aduse de utilizarea de dolomita naturala

Dolomita a inceput sa fie utilizata foarte des in numeroase culturi. Aceasta are niste efecte foarte benefice asupra plantelor. Folosirea dolomitei reprezinta o solutie 100% naturala pentru ca platele voastre sa se bucure de o crestere cat mai armonioasa. De asemenea, folosind dolomita naturala, veti constata ca productivitatea voastra va fi marita. Acest ingrasamant se preteaza foarte bine pe culturile de cartof, vita de vie si de pomi fructiferi.

Alegerea ingrasamantului cu dolomita naturala

dolomita naturalaFolosirea dolomitului va avea un aport in dezoltarea sanatoasa a plantelor. Veti constata ca datorita faptului ca dolomitul este bogat in magneziu si calciu, plantele vor creste mult mai armonios, iar productiile vor fi mai mari. Dolomitul va exercita un rol benefic asupra plantelor, acesta marindu-le rezistenta la cadere, dar si la frangere.

Rolul esential al dolomitului este ca va ajuta la o dezoltare cat mai buna a sistemului radicular, dar si al tulpinilor. Un alt avantaj al dolomitei este ca aceasta nu va exercita un efect fitotoxic asupra plantelor. Plantele vor rezista foarte bine chiar si daca va trebui sa aplicati o cantitate mai mare de dolomita.

Lucruri interesante despre acest ingrasamant

Apeland la acest ingrasamant, pulpa fructelor va avea o rezistenta mai mare la pastrare. De asemenea, fructele vor avea si o rezistenta mai mare la daunatori si boli.

Magneziul, care se gaseste in dolomita naturala este esential pentru sol. Aplicand magneziu in sol, veti putea corecta aciditatea acestuia. De asemenea, trebuie sa mai stiti ca dolomita are un efect mai bun decat carbonatul de calciu. Ideal ar fi sa folositi acest ingrasamant la culturile care nu suporta un exces de calciu. Printre aceste culturi se numara inul, telina, dar si cartoful.

Veti mai vedea chiar si ca fructele vor fi mai sanatoase. Se recomanda fertilizarea cu dolomita in cazul plantatiilor de mar.

Citeste si...

Mobila Bucatarie la Comanda Brasov

Mobila Bucatarie la Comanda Brasov

De unde ar trebui sa cumpar mobila bucatarie la comanda Brasov? Cand vine vorba despre …

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Informatii generale despre bitum asfalt Despre bitum asfalt nu se discuta foarte des, desi acest …

DDD Deratizare

DDD Deratizare

De ce trebuie sa optam pentru ddd deratizare? Serviciile ddd deratizare isi pot dovedi eficienta …

Leave a Reply