Wednesday , September 27 2023

Brichete ecologice

Brichete ecologice

Brichete ecologice sau brichete de rumegus reprezinta o varianta eficienta de inlocuire a lemnului, gazului metan sau orice alt combustibil petrolier. Acest tip de brichete ecologice sunt obtinute in general din deseuri lemnoase , resturi de rumegus ori scoarta de copac. Pot fi utilizate pentru sobe sau centrale termice.
Obtinerea lor se realizeaza cu ajutorul unor prese speciale, printr-un proces de presare in urma caruia acestea devin compacte, avand in general o forma dreptunghiulara ori cilindrica.

Ce avantaje prezinta uilizarea de brichete ecologice?

brichete ecologiceAvantaje brichete ecologice sunt redate de urmatoarele caracteristici: costurile de utilizare pentru astfel de combustibili sunt reduse fata de combustibilii fosili; din punct de vedere ecologic prezinta avantajul de a fi regenerabile si de a nu expune copacii la riscul de a fi taiati pentru obtinerea lor; sunt usor de transportat; ard mai lent si la o temperatura mai ridicata fata de restul combustibililor existenti; nu emana miros in timp ce ard si nu produc nici scantei; ocupa putin spatiu de stocare.

Cel mai important avantaj al brichetelor ecologice este acela ca nu prezinta risc de poluare intrucat nu emit noxe, eliminand mai putine gaze decat o face chiar si lemnul. In plus, nu prezinta risc de explozie.

Brichetele ecologice ofera o incalzire de lunga durata avand o putere calorica mai ridicata decat a altor combustibili si arzand mai lent.

Achizitia si utilitatea brichetelor ecologice

Acestea pot fi achizitionate spre utilizare atat de consumatori casnici, cat si de consumatori industriali. Un loc in care putem gasi deseori ca se utilizeaza brichetele ecologice sunt restaurantele. Pizzeriile in mod special, unde pizza se face pe cuptor de lemn, oferindu-i un alt gust.
Utilizarea brichetelor ecologice in vederea inlocuirii combustibililor de alt tip reprezinta o alternativa noua. Are insa numeroase avantaje ce din punct de vedere ecologic pot aduce o schimbare majora.

Va recomandam cu increderea utilizarea acestor tip de brichete ecologice. Veti avea beneficii atat dvs. cat si mediul inconjurator.

Citeste si...

Transportul de animale vii

Transportul de animale vii

, Transportul de animale vii Transportul de animale vii este un sector de afaceri extrem …

Reparatii Telefoane Brasov

Reparatii Telefoane Brasov

Cand ajung Huawei P20 intr-un service de reparatii telefoane Brasov? Reparatii Telefoane Brasov – Telefoanele …

Formatie Cover Pentru Nunta

Formatie Cover Pentru Nunta

Alegerea corecta pentru o Formatie Cover Pentru Nunta: Ce trebuie sa stiti Formatie Cover Pentru …

Leave a Reply