Wednesday , September 27 2023

Mulci decorativ – scopuri si utilizari

Mulci decorativ – scopuri si utilizari

Probabil ca v-ati intrebat la un moment dar ce inseamna cuvantul mulci. Pentru a va lamuri in legatura cu acest termen, am creat acest articol. Va vom explica ceea ce este mulciul si cum se utilizeaza acesta. Cuvantul provine din limba engleza, de la „mulch” si se refera la un strat de paie si rumegus care se imprastie la radacinile plantelor. Exista atat mulci decorativ cat si mulci utilizat pentru ingrasamant.

Mulci decorativ – utilizare

Mulciul se poate utiliza pe orice tip de suprafata, indiferent de dimensiunea acesteia. Compozitia mulciului poate si ea sa difere. Asadar, avem mulci din scoarta naturala dar si mulci din lemn vopsit. Acest ultim tip se utilizeaza in general in scopuri decorative, insa aduce si alte beneficii gradinii. In primul rand, mulciul poate sa mentina umiditatea solului. Acest lucru este extrem de important pe timp de vara, atunci cand exista pericolul de seceta.

Tipuri de mulci decorativ

Mulciul din scoarta naturala se obtine, dupa cum indica si numele, din scoarta de copac. Aceasta va fi maruntita la diferite dimensiuni, apoi aplicata unde este nevoie. Culoarea acestui tip de mulci este mult mai rustica si naturala. Are un aspect discret, care nu atrage atentia. mulci decorativDeoarece se fabrica in general din rasinoase, poate asigura aciditatea solului, lucru benefic pentru plantele care au nevoie de sol acid.

Al doilea tip de mulci, dupa cum am mentionat anterior, este cel obtinut din lemn tocat si vopsit in diverse culori. La inceput existau culori mai naturale, precum maro, rosu sau natur. In ultima perioada, insa, au inceput sa apara din ce in ce mai multe culori. Bio Cover ofera mulci decorativ intr-o paleta larga de culori. Puteti alege intre galben, alb, rosu, negru, albastru sau chiar verde.

Atunci cand doriti sa adaugati o pata de culoare gradinii dumneavoastra, apelati la mulciul decorativ. Acesta este la fel de util in mentinerea umiditatii solului, impiedicand, in acelasi timp, cresterea buruienilor. 100% natural, acest tip de mulci decorativ este recomandat pentru orice tip de gradina.

 

Citeste si...

Executie Instalatii Noi Electrice

Executie Instalatii Noi Electrice

Cum se alege electricianul pentru executie instalatii noi electrice? Pentru cladirile noi, este nevoie de …

Montare Obiecte Sanitare Brasov

Montare Obiecte Sanitare Brasov

Cine se ocupa de Montare Obiecte Sanitare Brasov? Daca doriti sa va modernizati locuinta, cu …

Aviz ISU Brasov

Aviz ISU Brasov

Cand este necesar un aviz ISU Brasov? Inca exista persoane care confunda un aviz ISU …

Leave a Reply