Tuesday , September 26 2023

Elevator

Elevator

De cele mai multe ori este dificil sa se lucreze intr-un service auto daca nu exista dotarile necesare. Printre cele mai important utilaje ce nu trebuie sa lipseasca se poate numara si un elevator auto.

Cum utilizam un elevator auto?

Acest elevator auto poate fi actionat electromecanic sau electrohidraulic. Este utilizat pentru a ridica un autovehicul sau motocicleta pe plan vertical, la o inaltime anumita, relativ mica. Poate fi manevrat doar de persoane corespunzator instruite si certificate ca atare.

Echipamentul necesar in timpul operarii este strict reglementat pentru protectia celui care utilizeaza elevatorul cat si pentru cei din jur. Imbracamintea trebuie sa nu fie larga pentu a nu fi antrenata in sistemul elevatorului. Sunt obligatorii ochelarii speciali de protectie pentru a nu ricosa nici un reziduu in ochii operantului.

Sunt interzise bratarile, lanturile pentru gat sau alte bijuterii ce pot fi agatate de mecanism. In cazul in care parul are o lungime considerabila, acesta trebuie prins. Incaltamintea corespunzatoare mediului de lucru este si ea obligatorie.

Intretinerea acestui mecanism de tip elevator

elevatorPentru a functiona cat mai mult timp, la acelasi nivel calitativ, se recomanda o intretinere corespunzatoare si periodica. Inainte de procesul de intretinere se opreste total aparatul. Una dintre operatiunile cele mai recomandate, este ungerea. Aceasta operatiune se face si automat, insa trebuie unse si manual suruburile de ridicare.

Pivotii bratelor de ridicare se greseaza cu vasilina de cate ori este necesar. Elementele de sustinere vor trebui mentinute curate pe toata durata de folosire a acestuia.

Daca apar defectiuni in functionarea elevatorului trebuie intrerupta alimentarea cat mai curand posibil. Se vor ocupa de reparatii doar persoanele si firmele autorizate pentru astfel de proceduri. Cauzele cele mai comune ale aparitiei defectiunilor sunt manevrarea intensa datorita careia apare uzura, dar si ungerea insuficienta.

Daca sunt respectate cele cateva reguli de utilizare si intretinere, puteti fi sigur ca un elevator va functiona pe o perioada lunga de timp.

Citeste si...

Reconditionare Janta Aliaj Brasov

Reconditionare Janta Aliaj Focsani

Reconditionare Janta Aliaj Focsani Un serviciu de Reconditionare Janta Aliaj Focsani este indicat. Un astfel …

Reparatii Sistem Suspensii Brasov

Reparatii Sistem Suspensii Brasov

Reparatii Sistem Suspensii Brasov – Service Auto Modern Alegeti un serviciu bun de Reparatii Sistem …

Tractari Auto Brasov

Tractari Auto Brasov

Ai ramas in pana? Alege o firma de Tractari Auto Brasov de incredere! Alegeti un …

Leave a Reply