Sunday , May 19 2024

Aviz ISU Brasov

Cand este necesar un aviz ISU Brasov?

Inca exista persoane care confunda un aviz ISU Brasov cu o autorizatie ISU. Acest articol a fost special redactat pentru a arata diferentele dintre aviz si autorizatie.

In plus, in afara ca puteti afla ce este avizul si ce este autoriatia ISU, puteti afla si cand este necesar avizul. Asadar, daca trebuie sa obtineti un aviz sau o autorizatie ISU, cu siguranta trebuie sa cititi cu atentie pana la final.

Ce este un aviz ISU Brasov?

Un aviz ISU Brasov mai este cunoscut si sub denumirea de aviz de securitate la incendiu. Acesta este un document emis de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Se emite dupa verificarea de conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice in vigoare privind masurile de aparare impotriva incendiilor.

Aceste reglementari sunt adoptate in documentatiile tehnice de proiectare pentru a indeplini cerinta esentiala (securitate la incendiu a constructiilor, instalatiilor sau a altor amenajari).

Aviz ISU BrasovMai pe intelesul tuturor, avizul de securitate la incendiu este un document pe care Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta il emite. Acesta face referire la toate masurile pe care le propune beneficiarul privind indeplinirea obligatiilor legale pentru securitatea la incendiu.

Ce este o autorizatie ISU?

Si acum, sa vedem ce este si o autorizatie ISU, pentru a nu mai fi confundate cele doua documente. Asadar, si o autorizatie ISU este tot un act pe care il emite in baza legii, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Actul este emis dupa verificarea in teren si verificarea documentelor cu privire la masurile de aparare impotriva incendiilor. Autorizatia se emite pentru cerinta esentiala de securitate la incendiu pentru constructii, instalatii tehnologice si alte amenajari.

Pentru a va fi mai simplu sa intelegeti, iata o concluzie scurta! Autorizatia ISU este documentul emis dupa ce se constata implementarea masurilor care au fost propuse in etapa avizarii.

Avizul ISU: Cand este necesar?

Exista multe situatii in care este nevoie de un aviz ISU Brasov. Acest document este de exemplu necesar in cazul cladirilor care se modernizeaza sau pentru cele care isi schimba destinatia. Daca de exemplu, intr-o cladire a functionat un supermarket iar acum se doreste deschiderea unui club, este nevoie de aviz ISU Brasov.

Este nevoie de obtinerea unui aviz ISU daca este cerut prin certificatul de urbanism pentru a fi obtinuta autorizatia de construire. In lipsa avizului in cazul de fata nu va fi eliberata autorizatia de construire.

In momentul in care se doreste ridicarea unor constructii in incinta parcelelor, este nevoie de un aviz de la pompieri. Constructiile care dispun de sisteme noi pentru detectarea si/sau stingerea incendiilor au nevoie de aviz ISU.

Acestea sunt asadar, doar cateva dintre situatiile in care este nevoie de un aviz de la pompieri. Acum, este probabil sa va intrebati cum se poate obtine avizul. Despre acest subiect vom discuta pe scurt in continuare.

Obtinerea avizului ISU

Multe persoane se intreaba cum poate fi obtinut un aviz ISU Brasov. Ei bine, este nevoie de un dosar cu documente, care va fi predat Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Exista persoane care prefera sa se ocupe personal de intocmirea dosarului si de depunerea acestuia la ISU.

Exista si firme care aduna toate documentele necesare, intocmesc dosarul si il depun in locul clientului. Aceasta solutie este de preferat mai ales pentru cei foarte ocupati. In timp ce specialistii depun documentele si asteapta eliberarea avizului, solicitantii avizului pot face altceva.

Citeste si...

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Informatii generale despre bitum asfalt Despre bitum asfalt nu se discuta foarte des, desi acest …

DDD Deratizare

DDD Deratizare

De ce trebuie sa optam pentru ddd deratizare? Serviciile ddd deratizare isi pot dovedi eficienta …

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Cine are nevoie de gletuire pereti si tavane Brasov? Serviciile de gletuire pereti si tavane …